Thursday, August 9, 2012

Alhamdulillah :)

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni punya entry cuma nak panjatkan rasa kesyukuran pada-Nya sebab terlalu banyak nikmat yang Dia dah kurniakan kepada kita semua..including myself..Alhamdulillah..

Dannn..memandangkan malam nie dh masuk antara 10 malam yang terakhir ramadhan,,jom kita sama2 tambahkan amalan dalam 10 malam terakhir nie :) rasa bersyukur sangat sebab still bernafas dalam Ramadhan tahun nie,,entah kan tahun depan dapat merasa ke tak..

Frankly speaking,,bukan semua nikmat yang Dia turunkan akan menjadi kesukaan kita..but always remember : ALLAH TAK BERI APA YANG KITA MAHU TAPI APA YANG KITA PERLU. For that, selalu lah rasa bersyukur because He knows and will always knows what's best for us..

Dan setiap ujian dan dugaan tue pun merupakan satu nikmat sebenarnya,,Dia nak tunjukkan betapa Dia masih prihatin terhadap hambaNya sebab fitrah manusia nie akan kembali kepada Penciptanya waktu dalam kesusahan..jadi,,kita kena take it positive ok?

Not forgotten, tq for granting me my besties yang selama ni dah jadi pendorong untuk teruskan perjuangan hidup yang sangat2 mencabar nie,,yela,,sometimes in our lives, there's a time where u feel like want to give everythings up..but not anymore with their presence.. And last but not least,,terima kasih Ya Allah sebab memberi kehadiran 'bakal imam' saya tue dalam hidup nie..InsyaAllah,,hingga ke syurga ye abang? :)


And this is for you, abang...



'BASED ON TRUE STORY BY : ASHA ZAHARA'

No comments: